sterk in staal

Aquaduct Muiden
Aquaduct Muiden
Aquaduct Muiden
Aquaduct Muiden

Aquaduct Muiden

juli 2017 - Op de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere staan regelmatig files. Om de verkeersgroei op te vangen en de noordelijke Randstad bereikbaar te houden, wordt dit gebied in zijn geheel aangepakt. Het wegennet wordt uitgebreid en tegelijkertijd worden maatregelen genomen om de geluidsoverlast te verminderen en ruimte te geven aan de natuur.

Wegverbreding

Het verleggen en verbreden van de A1 en de aanleg van een aquaduct bij Muiden zijn onderdeel van dit project. Aquaduct Vechtzicht is het breedste aquaduct van Europa: 65 meter breed en circa 620 meter lang, met 12 rijstroken: 5 rijstroken per rijrichting plus een wisselbaan met 2 rijstroken. Tijdens de spits kan het verkeer gebruik maken van 7 rijstroken. Het aquaduct en de extra rijstroken zorgen voor een betere doorstroming van het (scheepvaart)verkeer, schonere lucht, minder geluidsoverlast en een mooier uitzicht. Bovendien is op aquaduct voorzien van een ecopassage met grond en water waardoor dieren gemakkelijk kunnen oversteken van het Naardermeer naar het IJmeer.

Duplex: verzinken en coaten

Om de zijwanden van de A1 bij het aquaduct te beschermen, zijn deze over een lengte van 1 kilometer afgedekt met Z-kappen. Deze Z-kappen zijn in delen van 3 en 6 meter geproduceerd en gemonteerd door Willems Constructie uit Boven-Leeuwen.

Rotocoat heeft hiervoor circa 55 ton staal thermisch verzinkt en 1535 m2 gepoedercoat met een super duurzame D2525 SD Super Durable Akzo poedercoating in de kleur RAL 7015.

> Naar nieuwsoverzicht