sterk in staal

Balkons met strekmetaal
Balkons met strekmetaal
Balkons met strekmetaal
Balkons met strekmetaal

Balkons met strekmetaal

augustus 2019 - Begin dit jaar is appartementengebouw Bolívar in Almere Buiten opgeleverd. Dit gebouw heeft vier verdiepingen en 95 tweekamer sociale huurwoningen. De woningen hebben een vloeroppervlak van 50 m2 en zijn allemaal voorzien van een terras of balkon.

Constructiebedrijf H. ten Brinke & Zn. uit Markelo heeft voor dit appartementengebouw de stalen hoofddraagconstructie geleverd. Ook de galerijhekwerken, de balkonhekwerken met spijlen en met strekmetaal, de binnenhekwerken met leuningen en de privacyschermen zijn door HTB geleverd en gemonteerd. Deze hekwerken zijn thermisch verzinkt en tweelaags gepoedercoat door Rotocoat.

Speels effect

De balkonhekwerken op de eerste verdieping zijn uitgevoerd in progressief strekmetaal: de maaswijdte van het strekmetaal wordt van onder naar boven steeds groter. Hierdoor heb je aan de onderkant geen inkijk, maar kun je er aan de bovenkant wel doorheen kijken. De 58 door Staco geleverde panelen met strekmetaal zijn voor de balusters geplaatst waardoor de balkons er fraai uitzien en tegelijkertijd voldoende privacy bieden. 

> Naar nieuwsoverzicht