sterk in staal

Duurzaam politiebureau
Duurzaam politiebureau
Duurzaam politiebureau
Duurzaam politiebureau

Duurzaam politiebureau

januari 2020 - Bergen op Zoom heeft aan de Zuid-Oostsingel een nieuw politiebureau met vier bouwlagen gekregen. Het gebouw is door Van Pelt architecten bijna energieneutraal ontworpen (BENG). Het heeft een ‘groen’ dak met 500 zonnepanelen, LED-verlichting, een systeem om hemelwater vertraagd af te voeren en het pand wordt met behulp van een Warmte-Koude-Opslag-installatie verwarmd en gekoeld met grondwater.

De hoofddraagconstructie voor dit gebouw is geproduceerd en geleverd door Bentstaal uit IJsselstein. Tevens heeft Bentstaal de afscheidingspanelen voor de parkeerplaats, het bijgebouw met installatieruimte en fietsenstalling voorzien van Staco lamellenroosters.

Staco lamellenroosters type RL

Staco lamellenroosters bestaan uit een stevig raster van draag- en vulstaven. De lamelstaven (vulstaven) zijn onder een hoek van 45º geplaatst waardoor de doorkijkruimte beperkt en de privacy beschermd is. 

De Staco lamellenroosters zijn door Rotocoat voorzien van het Duplex systeem: eerst thermisch verzinkt en daarna gepoedercoat in RAL 9011. De grafietzwarte poedercoating zorgt ervoor dat de lamellenroosters er fraai uitzien. Bovendien zorgt de combinatie van verzinken en poedercoaten voor de meest optimale bescherming in de strijd tegen corrosie van staal. Deze Staco lamellenroosters passen dan ook perfect bij dit duurzame politiebureau.

> Naar nieuwsoverzicht