sterk in staal

Goudgeel strekmetaal
Goudgeel strekmetaal
Goudgeel strekmetaal
Goudgeel strekmetaal

Goudgeel strekmetaal

januari 2018 - In Aubervilliers, ten noorden van Parijs, is een nieuwe wijk in ontwikkeling. Op een braakliggend terrein van ruim 6.000 m2 wordt een woonwijk met 800 woningen, openbare voorzieningen, winkels en groene ruimtes gerealiseerd. De nieuwe school “Chemin Vert” is het eerste gebouw van het ontwikkelingsproject en bestaat uit een basisschool, schoolkantine en recreatiecentrum.

Bijzondere halve maan vorm

De “Chemin Vert” school vormt een opvallende verschijning in deze wijk in opbouw. Het gebouw zelf is gebouwd in de vorm van een ellips en de gevels zijn voorzien van goudgeel strekmetaal.

De voorkant van het gebouw is voorzien van strekmetaal in een bijzondere halve maan vorm. Deze vorm verwijst naar de ronde watertoren die voorheen op deze plek stond. Aan de binnenzijde is een speeltuin en een sportgedeelte en op het dak van het gebouw bevindt zich een daktuin.

Technische vakkennis

Voor dit project zijn twee typen aluminium strekmetaal gebruikt: Crystal 200 M en Alize 74s. Architectenbureau Archi5 heeft Métal Déployé al in een vroeg stadium bij het project betrokken. Het technisch team van Métal Déployé onderzocht hoe met name  de strekmetalen panelen voor de halve maan vorm gemaakt en bevestigd moesten worden.

Voor de hekwerken bij de ingang van de school heeft Métal Déployé 94 panelen met strekmetaal Alize 74s in grijs (RAL 7042) geleverd. Voor de gevels heeft Métal Déployé 1400 panelen met strekmetaal Crystal 200 m geproduceerd met een breedte van 3 meter. Deze panelen zijn gepoedercoat in goudgeel (YUMA 25/25) en geven het gebouw een lichte en zonnige uitstraling.

Energiebesparing en privacy

De schil van strekmetaal zorgt voor voldoende transparantie, geeft het gebouw een effectieve bescherming tegen zon en regen en zorgt tegelijkertijd voor natuurlijke ventilatie. Zo wordt het energieverbruik en de CO2 uitstoot van het gebouw zo laag mogelijk gehouden.

Bovendien zorgt het strekmetaal ervoor dat de privacy van de leerlingen is gewaarborgd. De beschermende schil van strekmetaal creëert een leeromgeving waarin de leerlingen zo optimaal mogelijk kunnen presteren.

> Naar nieuwsoverzicht