sterk in staal

Sierlijke voerpalen voor giraffen
Sierlijke voerpalen voor giraffen
Sierlijke voerpalen voor giraffen
Sierlijke voerpalen voor giraffen

Sierlijke voerpalen voor giraffen

augustus 2019 - De netgiraffen zijn het gezicht van Diergaarde Blijdorp en sinds 1941 staan ze zelfs in het logo van de dierentuin. De netgiraffe is echter een bedreigde diersoort. De afgelopen 20 jaar is bijna 2/3 van de populatie verdwenen en zijn er in het wild nog maar circa 8000 over.

De netgiraffen in Blijdorp maken deel uit van het Europese fokprogramma. En dat gaat goed want in maart is giraffe Kimberley bevallen van een dochter, haar derde jong. De giraffen zijn dagelijks te bewonderen op de savanne. 

Rank en slank

Giraffen eten in het wild vooral bladeren, scheuten, vruchten en knoppen van de acaciaboom, maar in de dierentuin krijgen ze ook hooi, wilgen- en rozenblad.

Om de natuurlijke manier van eten zoveel mogelijk te benaderen, heeft Diergaarde Blijdorp speciale ranke giraffevoederpalen laten maken. Hieraan kunnen bijvoorbeeld boomtakken worden ophangen zodat de giraffen met een lengte van circa 4,7 tot 5,5 meter gemakkelijk de blaadjes van de takken kunnen eten.

Zandgele poedercoating

Deze sierlijke voederpalen zijn ontworpen en geleverd door Devi-Comfort uit Obdam. De giraffevoederpalen zijn tweelaags gepoedercoat door Rotocoat in RAL 1002 zandgeel, een kleur die mooi aansluit bij de kleuren van de savanne.

> Naar nieuwsoverzicht