sterk in staal

Tewaterlating Arklow Vanguard
Tewaterlating Arklow Vanguard
Tewaterlating Arklow Vanguard
Tewaterlating Arklow Vanguard

Tewaterlating Arklow Vanguard

augustus 2017 - Op 31 maart 2017 is bij Scheepswerf Royal Bodewes in Hoogezand de Arklow Vanguard succesvol te water gelaten. Toen de reus dwarsscheeps het water van het nauwe Winschoterdiep raakte, zorgde de enorme waterverplaatsing ervoor dat veel toeschouwers natte voeten kregen!

Compleet scheepsbouwpakket

De Boer Staal heeft voor de bouw van de Arklow Vanguard een compleet scheepsbouwpakket geleverd. Het plaatstaal en de profielen in Grade A, AH36 en DH36 zijn voorzien van een tweecomponenten primer, door De Boer Snijbedrijf op maat gesneden, gemarkeerd en gevormd en just-in-time bij Royal Bodewes in Hoogezand geleverd.

De Arklow Vanguard is een multifunctioneel schip met een lengte van ruim 86 meter en een breedte van 15 meter. De belangrijkste kenmerken van deze 5150 DWAT Bodewes Trader zijn de energiezuinige boegvorm waardoor het schip gemakkelijk door het water glijdt en de grote ruimcapaciteit van 222.400 cft3. Dit is het zesde schip in een serie van tien die compleet op de werf in Hoogezand wordt gebouwd.

Het schip is eigendom van Arklow Shipping uit Ierland. Arklow Shipping is in Europa marktleider in het zeetransport van droge bulkgoederen. Om aan de eisen van haar klanten te kunnen blijven voldoen is een voortdurende uitbreiding en modernisering van de vloot noodzakelijk.

> Naar nieuwsoverzicht